Gezondheid

Hoe ga je samen verder na vreemdgaan?

Als je bent vreemd gegaan, kan dit veel impact op je partner hebben. Je partner kan het gevoel krijgen dat het nooit meer goed gaat komen. Maar vreemdgaan hoeft niet het einde van je relatie te betekenen. Maar hoe kan je dan samen verder na vreemdgaan? Daar vertellen wij je in dit artikel meer over!

Voorkom het ontstaan van meer schade

Bij overspel raakt een relatie beschadigd. Deze schade kan worden hersteld, maar dit wordt alleen maar lastiger als de schade oploopt. Zo zie je vaak dat, na overspel, er nog steeds veel gelogen wordt of het contact met de derde partij blijft doorgaan. Als jij jouw partner echt niet wilt kwijtraken, rond dan direct dit contact af.

Ook raden wij af om pijnlijke details van het vreemdgaan te delen met je partner. Natuurlijk is het normaal dat je partner globaal wilt weten wat zich heeft afgespeeld. Maar je kan beter niet in detail uitleggen wat er is gebeurd of eventueel berichten laten lezen, dit kan de schade alleen maar verergeren. Lukt het jullie samen niet om eruit te komen? Schakel dan een goede relatietherapeut in, die jullie kan helpen de relatie weer op te bouwen en meer schade te voorkomen.

Herstellen van vertrouwen

Wanneer iemand erg aan jou is gehecht, kan verraad zorgen voor een immense vertrouwensbreuk. Hoe kan jouw partner jou nou ooit weer vertrouwen? Het allerbelangrijkste hierin is eerlijkheid. Door open met elkaar te praten over de situatie en jullie gevoelens, kunnen jullie als stel juist weer closer worden.

Vertrouwen zal niet terugkomen door te accepteren dat jouw partner je constant controleert, dit gaat op den duur leiden tot conflicten. Jouw partner heeft tijd nodig om jou opnieuw te kunnen vertrouwen. Als jullie het gevoel hebben niet zelf het vertrouwen weer te kunnen opbouwen, kijk dan eens naar relatietherapie Groningen. In therapie kan een relatietherapeut jullie helpen dit vertrouwen langzaam en geleidelijk aan weer op te bouwen.

Zorg voor een sterke relatie

Tot slot is het goed om te weten dat vreemdgaan zelden uit de lucht komt vallen. Vaak is het niet het eerste wat is misgegaan binnen jullie relatie. Sterker nog, vaak zien we dat mensen elkaar al een tijdje zijn kwijtgeraakt voordat één van de twee vreemdgaat.

Zorg daarom voor een sterke relatie, waarin jullie elkaar alles eerlijk kunnen vertellen, zonder verwijten. Spreek dus uit wanneer je binnen de relatie ergens over twijfelt of ergens verandering in wilt zien. Alleen op die manier kunnen jullie samen werken aan een sterke relatie, waarin er niet nogmaals zal worden vreemdgegaan.

Kortom, vreemdgaan betekent zeker niet direct het einde van je relatie. Door samen hard te werken, kunnen jullie er samen uitkomen!

Back to top button